Сергій Наєв. Джерело: Facebook

Протидія диверсантам: генерал Наєв розповів, скільки ДРГ виявляють наші військові на Півночі України

Взаємодія та чіткий розподіл обовʼязків — головні елементи протидії ворожим диверсійно-розвідувальним групам. Вони регулярно пробують заходити на територію Чернігівської та Сумської областей.

Про це повідомила прес-служба командування Об’єднаних сил Збройних сил України з посиланням на їх керівника, генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

"Мета диверсійно-розвідувальних груп — провести розвідку наших позицій, завдати ударів по військових або навіть цивільних обʼєктах. По 9-10 разів щомісяця ворожі ДРГ пробують заходити на територію прикордонних із Росією районів Чернігівської та Сумської областей", — розповів він.

За його словами, це професійно навчені військовослужбовці сил спеціальних операцій і головного розвідувального управління генерального штабу Російської Федерації, тому варто завжди бути напоготові.

Командувач Об’єднаних сил додав, що для цього відпрацьовуються спільні дії Служби безпеки України, Національної гвардії України, Сил спеціальних операцій ЗС України, Державної прикордонної служби України, а також загальновійськових підрозділів, які прикривають державний кордон України.

"Ця взаємодія, чіткий розподіл обовʼязків та злагодженість дають нам перевагу", — підсумував Сергій Наєв.

Нагадаємо, що командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв 5 листопада наголосив, що результативне виконання бойових завдань вимагає ретельного планування, розуміння мети бою та способів її досягнення, а також чіткої взаємодії кожного бійця. За його словами, щоби перемагати одного героїзму та звитяги замало.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.11.2023 11:33