Фото: АрміяInform

Наєв показав роботу мобільної групи ППО, яка боронить небо у північних областях

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв показав роботу мобільної вогневої групи у складі "Вацлава", Олександра та Володимира, яка активно працює у Північній операційній зоні. Оборонці українського неба за допомогою переносного зенітного ракетного комплексу Stinger впевнено працюють як по БпЛА противника, так і по ракетах.

Про це розповів Наєв у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що під час одного з нападів ця група збила крилату ракету Х-101. Ціль "захопили" завдяки тепловізору, який військові прилаштували до іноземної зброї.

Високу результативність екіпажеві вдалося досягнути завдяки злагодженості та постійним тренуванням, пояснює Наєв. Воїни високо оцінюють можливості свого озброєння, підтвердженням цьому є збиті засоби повітряного нападу противника.

Командир із позивним "Вацлав", бійці Олександр та Володимир розповіли, що мають мотивацію знищувати російські повітряні загрози й підлаштовують західне озброєння до реальних умов виконання бойових завдань.

Робота ППО в Північній операційній зоні

Раніше Сергій Наєв розповів про ефективність роботи системи протиповітряної оборони в Північній операційній зоні. За його словами, в цій зоні стоїть ефективна техніка — це зразки як західного, так і українського озброєння.

Наєв також зазначив, що у разі збільшення зразків західної техніки, ефективність української ППО значно підвищиться.

"На озброєнні наших підрозділів протиповітряної оборони стоять зразки як західної техніки, так і української. Всі без виключення військовослужбовці добре вмотивовані, мають чималий бойовий досвід і вміло його використовують під час відбиття як атак безпілотних літальних апаратів, так і крилатих ракет. Звісно, ми розуміємо: якщо буде більше зразків західної техніки, то й ефективність нашої системи протиповітряної оборони значно підвищиться", — повідомив Командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Наєв наголошував, що нині всі сили та засоби забезпечені відповідними ракетами, особовий склад навчений, вмотивований та вірить у те, що кожна ціль в повітрі буде збита.

Нагадаємо, за даними The New York Times, Україна спільно зі Сполученими Штатами Америки створила гібридні системи протиповітряної оборони. Вони надійдуть на озброєння Сил оборони вже цієї осені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 05:22