Фото: Енергоатом

НАЗК перевірить президента "Енергоатому" після розслідування журналістів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало процедуру моніторингу способу життя президента державного підприємства "НАЕК Енергоатом" Петра Котіна після розслідування журналістів. Вони виявили, що маєток під Києвом вартістю сім мільйонів гривень, який придбаний у 2023 році, офіційно записаний на тещу Котіна, яка при цьому не має власних доходів.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

Нардеп оприлюднив відповідь НАЗК на своє звернення, в якому просив агентство перевірити Котіна після публікації розслідування журналістів "Схем". У ньому вони розповіли що під час повномасштабної війни у 2023 році теща Котіна придбала земельну ділянку та маєток під Києвом на 300 м2 вартістю близько сім мільйонів гривень, офіційно не маючи на те власних доходів.

"Національне агентство здійснює моніторинг способу життя Котіна П.Б., а наведені у Вашому зверненні факти будуть враховані під час проведення зазначеного моніторингу способу життя", — йдеться у листі за підписом голови НАЗК Олександра Новікова, який опублікував нардеп.

Відповідно до Закону України "Про запобігання корупції", якщо НАЗК встановить невідповідність рівня життя суб’єкта декларування задекларованому ним майну і доходам, це стане підставою для здійснення повної перевірки його декларації. Якщо в результаті моніторингу будуть виявлені корупційні порушення НАЗК має повідомити про це правоохоронні органи та інші уповноважені суб’єкти.

"Нацагентство з питань запобігання корупції здійснює моніторинг способу життя суб'єктів декларування на підставі інформації, отриманої від фізичних та юридичних осіб, а також із медіа та інших відкритих джерел інформації, яка містить відомості про невідповідність рівня життя суб'єктів декларування задекларованими ними майну і доходам", йдеться у відповіді НАЗК на депутатське звернення.

Нагадаємо, у четвер, 4 січня, Голосіївський районний суд Києва визнав винним виконувача обов'язків голови Конституційного суду України Сергія Головатого у вчиненні адміністративного правопорушення та зобов’язав його сплатити штраф. За даними НАЗК, постанова суду може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення. Після набрання судового рішення законної сили, відомості про суддю будуть внесені до Реєстру порушників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.01.2024 15:47