Фото: Філіп Пронін. Джерело – "Інтерфакс Україна"

НАЗК викликає голову Полтавської обладміністрації Проніна: деталі

Національне агентство з питань запобігання корупції викликає голову Полтавської обласної військової адміністрації Філіпа Проніна для ознайомлення з протоколом. Посадовець неодноразово ігнорував запрошення відомства.

Відповідне повідомлення з'явилось у прес-службі НАЗК.

Агентство закликає Проніна прибути 16 або 17 листопада 2023 року на 11:00 для ознайомлення з протоколом про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1-2 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

"У разі неприбуття за викликом протокол про адміністративне правопорушення буде складено на підставі наявних матеріалів із відміткою про відмову Філіпа Проніна від його підписання", — йдеться у повідомленні Національного агентства з питань запобігання корупції.

Що відомо про Філіпа Проніна

Чиновник з 2005 по 2008 рік працював у Департаменті аналітичної роботи Державного комітету фінансового моніторингу. Згодом був старшим консультантом відділу незалежних фінансових розслідувань ТзОВ "КПМГ-Україна".

У 2010-2011 роках працював у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення фінансового моніторингу Управління аналізу ризиків та типологічних досліджень комітету фінмоніторингу. З 2012 по 2017 обіймав посаду заступника директора департаменту — начальник управління аналізу ризиків та типологічних досліджень.

До 2020 року очолював Управління виявлення та розшуку активів центрального апарату Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. У 2020 і по сьогодні — заступник голови агентства.

Нагадаємо, Національне агентство з запобігання корупції запротоколювало конфлікт інтересів очільника Офісу генерального прокурора Андрія Костіна. Однак справа перебуває на паузі, судовий розгляд протоколу блокується.

Раніше повідомлялось, що на підписі у президента перебуває законопроект №9586, який фактично видаляє з відповідного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. Після видалення з реєстру засуджені раніше особи можуть знову повернутись до корупційних схем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.11.2023 16:37