Не американська: у розвідці повідомили, на якій техніці РДК заходив у Бєлгородську область Росії

Російський добровольчий корпус (РДК), який днями увійшов у Бєлгородську область РФ, не отримував американське озброєння. Під час рейду підрозділ використовував техніку, яка була відбита у російських загарбників.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк в інтерв'ю "Радіо Свобода". За його словами, існують чіткі механізми контролю зброї, яку партнери передавали військовим, і Україна їх не порушує.

Черняк пояснив, що це озброєння надавалось виключно для використання Збройними силами України, тобто регулярними формуваннями українського війська.

"Такі перевірки, такий контроль здійснюють і представники тих країн, які надавали зброю. Жодна одиниця зброї, яка була надана американськими партнерами, не була передана Російському добровольчому корпусу", — повідомив представник ГУР.

Розвідник додав, що техніка, яку використовував РДК, була відбита в армії РФ. Останні ж унаслідок бойових дій захопили її "під Бахмутом чи в інших районах".

"Захопили росіяни (війська РФ, — ред.), і Російський добровольчий корпус цю техніку в них відбив", — сказав Черняк.

Нагадаємо, на території Бєлгородської області 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводив операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". До цього залучені виключно громадяни Росії.

Командир РДК Денис White Rex 25 травня повідомив, що після проведення операції в Бєлгородській області у них двоє поранених, а загиблих немає. На КПП "Грайворон" вони захопили БТР, стрілецьку зброю та іншу техніку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2023 00:45