Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Не могла нормально їсти: у Львові прооперували жінку з рідкісною хворобою

У Львові хірурги лікарні Святого Пантелеймона провели операцію пацієнтці з рідкісною хворобою — м’язовою аномалією між стравоходом і шлунком. Жінка шість років не могла нормально їсти та худнула на очах.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Зазначається, що 31-річна Любов Прокопенко з Черкас шість років намагалася з'ясувати, що у неї за хвороба. Після кожного вживання їжу у неї виникала блювота. Так, за останній рік вона втратила 10 кілограмів.

"Жінка роками шукала спеціалістів, які допомогли б їй одужати. Жодні обстеження не давали результату: лікарі не могли поставити діагноз. Ба більше, жінку скеровували до психіатрів. Мовляв, вона собі щось надумала", — розповідають лікарі.

У медзакладі зазначають, що три роки тому лікарі з’ясували, що у пацієнтки ахалазія стравоходу — це розлад моторики стравоходу, для якого характерна втрата перистальтики і неспроможність нижнього стравохідного сфінктера повністю розслаблятися у відповідь на ковтання. 

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Центрі хірургії Лікарні Святого Пантелеймона Любов Прокопенко прооперували. Операція тривала лише годину.

"Технічно операція є складною та ювелірною. Під час втручання хірурги розсікли м'язи, які затиснули отвір між стравоходом і шлунком, та сформували манжету, аби вміст стравоходу міг вільно проходити до шлунка та не повертався назад", — йдеться у повідомленні.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Лікарі додають, що вже на третій день після втручання пацієнтка добре почувалася і її виписали. 

"Вона не лише почала їсти, у неї з’явився апетит", — додали у медзакладі.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Нагадаємо, У Львові померла пацієнтка, якій 25 жовтня вперше провели операцію з трансплантації комплексу — серця та легень. У неї відбулося гостре відторгнення донорських органів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.11.2023 22:00