Фото: ОК "Північ"

Не усі ворожі "шахеди" вдалося збити: подробиці нічної атаки РФ по Україні

У ніч на 6 червня російські загарбники атакували Україну балістичними ракетами та безпілотними літальними апаратами типу "Шахед". Протиповітряна оборона знищила 17 ворожих дронів.

Про це у своєму зведенні повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, рашисти завдали удару по Дніпропетровщині двома балістичними ракетами "Іскандер-М" з району Таганрога — РФ, а також атакували 18-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136 із районів Приморсько-Ахтарськ — Росія, мис Чауда — Крим.

"Відбивали повітряний напад противника мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська, винищувальна авіація та підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних сил", — йдеться у повідомленні військових.

У Повітряних силах також заявили, що в результаті протиповітряного бою збито 17 ударних БпЛА у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та Хмельницькій областях.

Результат роботи ППО уночі 6 червня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що в ніч на середу, 5 червня, російські окупанти атакували Україну 27 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили оборони збили 22 безпілотники. Щоправда, на Полтавщині відбулося влучання в промисловий об’єкт.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що у травні поточного року рашисти обстрілювали місто 76 разів. Це втричі більше, ніж у квітні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 08:02