Робота Повітряних сил. Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Нічна атака "шахедів": Повітряні сили збили 22 дрони, на Полтавщині влучання

У ніч на середу, 5 червня, російські окупанти атакували Україну 27 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили оборони збили 22 безпілотники. Щоправда, на Полтавщині відбулося влучання в промисловий об’єкт.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України та начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

Українські військові уточнили, що рашисти запускали безпілотними з районів Курська (Російська Федерація) та мису Чауда (тимчасово окупований Крим).

До відбиття повітряного нападу противника залучали зенітні ракетні підрозділи та засоби радіоелектронної боротьби Повітряних сил, а також мобільні вогневі групи Сил оборони України.

"У результаті протиповітряного бою збито 22 «шахеди» у Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Сумській і Полтавській областях. Разом — до перемоги!" — доповів командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Збиття дронів 5 червня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Своєю чергою, начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін поінформував, що російська армія вночі атакувала Полтавщину.

"По ворожих БпЛА відпрацювали вогневі групи. На території області є влучання в промисловий обʼєкт. Постраждав один чоловік, проте він відмовився від госпіталізації", — зазначив він.

Пронін укотре закликав кожного та кожну не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Нагадаємо, що 20 травня війська країни-агресорки вже двічі атакували Полтавську область. Рашисти обстрілювали регіон дронами та ракетами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2024 08:16