Скріншот з відео

"Не всі витримують катівні": Андрющенко розповів про високий рівень репресій у Маріуполі

Російські загарбники продовжують тероризувати мешканців окупованого Маріуполя. У місті дуже високий рівень репресій та зачисток.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі телемарафону. Він зазначив, що знущання з мешканців не припиняється з першого дня окупації, а зараз лише посилюється.

"Сам рівень репресій, зачисток, пошукових заходів у Маріуполі не слабшає з першого дня окупації. Навпаки він набрав там максимальних обертів. За рік фактично немає ніякого прояснення", — сказав посадовець.

Андрющенко наголосив, що така ситуація у місті з одного боку дає можливість уникати репресій, тому що у мешканців була змога вивчити дії окупантів, а з іншого — це розв'язує руки нашому спротиву.

"Ми розуміємо, що незалежно від того, чи будуть проводитися певні акції, саботаж чи активні дії — все одно будуть зачистки. До того ж окупанти здійснюють рандомні, невибіркові зачистки, аби просто відзвітувати, що спіймали партизанів", — повідомив він.

Андрющенко зазначив, що такі ситуації дають розуміння, що навіть у разі, коли спротив не здійснюватиметься, кількість затриманих українців не буде зменшуватися. 

"Арештовують всіх за все. Навіть за підписку на Telegram-канали, на українські новини. Не всі витримують ці катівні", — наголосив він.

Спротив окупантам у Маріуполі

Нещодавно під час святкування дня військово-морського флоту Росії партизани масово отруїли ворожих офіцерів. 17 із них потрапили до медзакладу, а двоє навіть загинули. Окупанти підозрюють застосування ціаніду та пестицидів в їжі.

12 липня у Маріуполі Донецької області було зафіксовано "приліт" по казармі "кадировців". Поранених бійців батальйону "Ахмат" потайки вивозили з бази. Їх везли в бік Донецька, що може свідчити про важкий стан. Судячи з інформаційного шуму, удар міг бути порівняний до "прильоту" по базі російських окупантів у Юр'ївці, внаслідок якого близько сотні людей загинули, і який країна-агресорка також маскувала під "роботу ППО".

Нагадаємо, 29 липня українські партизани також провели операцію проти ворога у Маріуполі. Серед іншого, вони вивели з ладу обладнання для виготовлення "зубів дракона".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 04.08.2023 01:45