Фото: "Волинь Online"

"Не зраджую людей": настоятелька монастиря на Волині щодня молиться за Медведчука

Настоятелька Зимненського монастиря Української православної церкви Московського патріархату Стефана (Бандура) продовжує молитися за Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді України. Її не хвилює співпраця колишнього народного депутата з країною-агресором.

Про це повідомляють у сюжеті телеканалу "Конкурент".

Журналісти спитали у настоятельки, чи підтримує вона зв'язок з Медведчуком і зараз. 

"Я, як Бога не зраджую, так і людей не зраджую, які допомагають, я за них молюся. Зв’язку у нас немає, але я за них молюся щоденно. Бо вони дуже багато зробили для відродження обителі", — відповіла ігуменя.

Настоятелька розповіла, що сім'я Медведчуків посприяла зробити ремонт у соборі, адже той був у аварійному стані. Вона наголосила, що "питання політики" і його співпраця з ворожою для України країною її ніколи не цікавили.

"Ми всі з Росією працювали, правда? І бізнес в нас був державний, мабуть, і зараз качають газ. Але в політику не вмішуюся. Я їм таких питань ніколи не задавала, бо не настільки була глибоко обізнана людина, що мені було соромно запитувати, думала, що щось не те скажу. Я знаю, як жити по-євангельськи. А там хай вони самі вирішують ті політики. Але церкву зачіпати не потрібно, бо це не безнаказанно", — стверджує Стефана.

Нагадаємо, у Почаївській лаврі, яка наразі перебуває у підпорядкуванні УПЦ МП, заявили, що ракети по Україні запускає не Росія, а сам Бог. Крім того, там вважають, що диктатор Володимир Путін "їхній правитель".

Відомо, що підозрюваний у державній зраді екс-нардеп Віктор Медведчук в брехливій статті звинуватив президента України Володимира Зеленського у створенні "нацистської диктатури". Кум президента Росії вимагає створити для нього трибунал.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим
Суспільство, 24.04.2023 12:26