Фото: соцмережі

Нетаньягу провів телефонну розмову з Путіним: з’явилися деталі

У понеділок, 16 жовтня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Співрозмовники обговорили ситуацію на Близькому Сході. 

Про це повідомило представництво Кремля в Telegram.

"Президент Росії висловив щирі співчуття рідним та близьким загиблих ізраїльтян, акцентував рішуче неприйняття та засудження будь-яких дій, жертвами яких стає громадянське населення, зокрема жінки та діти", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, нібито російський диктатор поінформував про кроки, що робляться РФ, з метою сприяння нормалізації ситуації, недопущення подальшої ескалації насильства та запобігання гуманітарній катастрофі в секторі Газа. Також представництво повідомляє, що Путін поділився деталями сьогоднішніх телефонних розмов із лідерами Палестини, Єгипту, Ірану та Сирії.

"Підтверджено принципову готовність російської сторони і далі вести цілеспрямовану роботу в інтересах припинення палестино-ізраїльської конфронтації та досягнення мирного врегулювання політико-дипломатичними засобами", — додали в представництві.

Нагадаємо, 10 жовтня Путін уперше відреагував на війну в Ізраїлі, назвавши її "яскравим прикладом провалу політики США", які нібито "не врахували інтересів палестинського народу" щодо створення Палестинської держави. 11 жовтня російський диктатор закликав Ізраїль "мінімізувати або звести до нуля" жертви серед цивільного населення.

Додамо, за інформацією глави Головного управління розвідки Кирила Буданова, водночас в операції за участю ХАМАСу могли стояти російські спецслужби. Він заявив, що Україні чітко відомо, що трофейна зброя з України все-таки передавалася росіянами угрупованню ХАМАС. Здебільшого це піхотне озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 21:29