Петро Бурбан з родиною. Джерело: Telegram Андрія Садового

Нещодавно повернувся з фронту та виховував трьох дітей: з’явилися подробиці про загиблого під час обстрілу Львова

Унаслідок атаки "шахедами" Львова у вівторок, 19 вересня, на одному зі складів загинув 32-річний Петро Бурбан. Це був його перший день на новій роботі.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"За кожною смертю — історія людини. Петро народився та виріс у Львові. Після повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на війну. Прослужив півтора року", — написав мер Львова у своїх соцмережах.

За його словами, нещодавно Петро Бурбан повернувся з війни до сім’ї, де його чекала дружина та троє маленьких дітей. Упродовж двох тижнів він шукав роботу. А у вівторок, 19 вересня, був його перший робочий день.

"Перший і останній. Ворожий "шахед" забрав життя у сина, чоловіка, батька. Це жахлива реальність. Щирі співчуття рідним!" — підсумував Андрій Садовий.

Обстріл Львова 19 вересня: що відомо

Уночі 19 вересня ворог вдарив по Львову 18 "шахедами". У місті пролунав десяток вибухів. Місцева влада повідомила про пожежу на промисловому складі внаслідок ударів. Щонайменше 15 дронів збили Сили протиповітряної оборони.

За інформацією влади, відбулося три влучання у промислові склади у Львові, де зберігалася гуманітарна продукція. Там виникли загоряння у чотирьох локаціях.

"Це склади з вікнами, побутовою хімією, а також приміщення, де зберігала гуманітарну допомогу благодійна місія "Карітас-Спес", — розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Рятувальники знайшли тіло жертви. Раніше повідомлялося про поранених 26-річного хлопця та ще одну жінку, яка не потребувала медичної допомоги.

Водночас голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький заявив, що на території області — в Червоноградському районі — знайшли уламки дрона.

Російські безпілотники атакували місто близько п’ятої години. В результаті виникла пожежа на площі дев'ять тисяч 450 квадратних метрів. Ліквідація пожежі тривала впродовж декількох годин.

Нагадаємо, що внаслідок цього вщент вигорів гуманітарний склад із 300 тоннами допомоги. На цей випадок відреагувала гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун, яка найрішучіше засудила російський удар, адже зруйновано склад неурядової організації "Карітас-Спес" у Львові. Вона нагадала, що гуманітарні співробітники, установи й активи захищені міжнародним гуманітарним правом, а удари по них суворо заборонені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 15:15