Пожежа у Львові після атаки "шахедів". Джерело: ДСНС

Атака "шахедів" на Львів: окупанти знищили 300 тонн гуманітарки, в ООН відреагували

У вівторок, 19 вересня, рашисти атакували Львів дронами-камікадзе, через що виникли пожежі на складах. Унаслідок цього вщент вигорів гуманітарний склад із 300 тоннами допомоги.

На цей випадок уже відреагувала гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун, яка оприлюднила спеціальну заяву.

"Я найрішучіше засуджую російський удар, унаслідок якого зруйновано склад неурядової організації "Карітас-Спес" у Львові на заході України. Цей важливий гуманітарний об’єкт, де було близько 300 тонн гуманітарної допомоги, вигорів вщент", — зазначила Браун.

Вона наголосила, що впродовж року удари по гуманітарних об’єктах посилилися, що впливає на тих, хто вже потерпає від жахливих наслідків війни.

Координаторка ООН нагадала, що гуманітарні співробітники, установи й активи захищені міжнародним гуманітарним правом, а удари по них суворо заборонені.

Обстріл Львова 19 вересня: що відомо

Уночі 19 вересня ворог вдарив по Львову 18 "шахедами". У місті пролунав десяток вибухів. Місцева влада повідомила про пожежу на промисловому складі внаслідок ударів. Щонайменше 15 дронів збили Сили протиповітряної оборони.

За інформацією влади, відбулося три влучання у промислові склади у Львові, де зберігалася гуманітарна продукція. Там виникли загоряння у чотирьох локаціях.

"Це склади з вікнами, побутовою хімією, а також приміщення, де зберігала гуманітарну допомогу благодійна місія "Карітас-Спес", — розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Рятувальники знайшли тіло жертви. Раніше повідомлялося про поранених 26-річного хлопця та ще одну жінку, яка не потребувала медичної допомоги.

Водночас голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький заявив, що на території області — в Червоноградському районі — знайшли уламки дрона.

Нагадаємо, що близько 5 ранку російські безпілотники атакували місто. В результаті виникла пожежа на площі дев'ять тисяч 450 квадратних метрів. Ліквідація пожежі тривала впродовж декількох годин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 15:42