Фото: agropolit.com

Незаконно збагатився на фондовій біржі: прокуратура повідомила про підозру колишньому нардепу

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру народному депутату України восьмого скликання Руслану Демчаку. Він може бути причетний до пособництва у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

За даними слідства, народний депутат України, обіймаючи посаду заступника голови Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики й банківської діяльності за попередньою змовою із директорами двох приватних підприємств виступив пособником у маніпулюванні на фондовій біржі учасникам фондового ринку. Такі дії призвели до отримання депутатом незаконного інвестиційного прибутку у розмірі 20 мільйонів гривень. 

Також нардеп восьмого скликання вчинив фінансові операції з коштами, одержаними злочинним шляхом, та дії, спрямовані на приховування та маскування незаконного їх походження в особливо великих розмірах.

"Викрита незаконна схема пов’язана зі штучним укладанням циклічних біржових угод з метою отримання заздалегідь визначеними особами інвестиційного доходу, є маніпулюванням на фондовому ринку та спрямована на введення в легальний оборот грошових коштів невідомого походження", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі повідомили, що такі кошти надалі використовувались національними публічними діячами та відображались в їх деклараціях майнового стану осіб уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу" Анатолій Гунько "погорів" на отриманні хабаря. Його підозрюють у махінаціях за незаконне виділення землі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2023 19:35