Фото: brovary.net.ua

Нардепа зі "Слуги народу" впіймали на хабарі: ЗМІ оприлюднили прізвище політика

Народний депутат від "Слуги народу" Анатолій Гунько "погорів" на отриманні хабаря. Його підозрюють у махінаціях за незаконне виділення землі.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах. Згідно з наявною інформацією, разом із двома спільниками Гунько отримав "винагороду", щоб розв'язати питання з передачі в оренду підприємцю державних земель. За даними джерел у правоохоронних органах, нардеп начебто вже отримав перший транш — 85 тисяч доларів.

Що відомо про депутата Гунька

Анатолій Гунько — адвокат і народний депутат України дев'ятого скликання. Згідно з інформацією руху "ЧЕСНО", він переміг на довиборах до Верховної Ради у 208 окрузі з результатом 34,1%. Балотувався від партії "Слуга народу".

Скандали за участю Анатолія Гунька

У 2016 році Гунько був фігурантом у справі приватизації земельних ділянок Радіопередавального центру в Броварах. Слідство розглядало Гунька як організатора злочинної групи, яка незаконно привласнила земельну ділянку площею 96 гектарів, знищивши стратегічне обладнання, що розміщувалось на ній. На суді його відпустили під заставу 1,762 мільйона гривень і заарештували його майно.

20 березня 2019 кримінальне провадження щодо Гунька та інших підозрюваних було закрито "у зв'язку з не встановленням достатніх доказів для доведення їхньої вини в суді та вичерпанням можливості їх отримати". У червні 2020 Гунько ініціював судовий процес про стягнення моральної шкоди за "незаконне кримінальне переслідування". Суд визнав, що прокурор і начальник управління Нацполіції в Київській області "поширили щодо Гунька негативну інформацію" про причетність до привласнення земельної ділянки. 9 грудня Печерський районний суд присудив народному депутату Анатолію Гуньку моральну компенсацію за незаконні дії правоохоронних органів.

Нагадаємо, у липні Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру у хабарництві народній депутатці від "Слуги народу" Людмилі Марченко та її помічниці. За даними слідства, вони продавали дозволи чоловікам на перетин кордону по системі "Шлях".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2023 16:25