Фото: Facebook Дмитра Копанчука

Син нардепки від "Слуги народу" виїхав за кордон й не повернувся, — ЗМІ

Журналісти з'ясували, що син народної депутатки від "Слуги народу" Олени Копанчук Дмитро Копанчук, який є депутатом міської ради у Рудках на Львівщині, виїхав з України під приводом супроводу батька з інвалідністю й не повернувся. Опинитися за кордоном 22-річний чоловік зміг завдяки системі "Шлях".

Про це йдеться у розслідуванні NGL.media.

Копанчук у 2020 році став депутатом міськради від "Слуги народу" у маленькому містечку Рудки на Львівщині. Його мати Олена Копанчук обрана депутатом Верховної Ради від мажоритарного округу №189 на Хмельниччині. Торік, попри діючу заборону виїзду з країни для чоловіків призовного віку, він тричі побував за кордоном, і принаймні двічі (24-25 липня і 1-18 серпня) виїжджав як водій водій-волонтер через систему "Шлях".

Як повідомили у відповідь на запит NGL.media в "Укртрансбезпеці", Копанчука вносила до системи "Шлях" Хмельницька обласна військова адміністрація. Цього року Копанчук уже не користувався "Шляхом".

Журналісти наголошують, що опівдні 1 січня він перетнув у Смільниці українсько-польський кордон на новенькій Toyota Land Cruiser Prado 150, що належить компанії "Гідросвіт", де він є співвласником. Офіційною підставою для виїзду став супровід його батька, 46-річного Володимира Копанчука з другою групою інвалідності, доцента кафедри кримінального права Хмельницького університету управління та права.

Цікаво те, що 7 лютого сам Володимир Копанчук тим же автомобілем повернувся до України разом з екс-депутатом Хмельницької облради й колишнім бізнес-партнером Олени Копанчук Володимиром Федорчуком. Останній особисто підтвердив NGL.media, що повернувся в Україну разом з Копанчуком-старшим.

Проте сам Копанчук-молодший так і не повернувся, що прямо суперечить законодавчій вимозі повернутися в країну не пізніше, ніж супроводжувана особа з інвалідністю.

Сама ж нардепка не захотіла відповісти на запитання з NGL.media. Її чоловік заявив представникам ЗМІ: "А чого я вам маю підказувати, як зв’язатись із моїм сином. Він дорослий хлопець, чого ви до мене телефонуєте?".

Як пише видання, вже понад сім місяців Дмитро Копанчук не з’являється у Рудківській міськраді, де є депутатом від партії "Слуга народу". Там лише знають, що він за кордоном. Секретар міськради Світлана Винницька уточнила, що востаннє депутата бачили в стінах міськради 15 грудня минулого року.

Загалом з осені 2020 року депутати Рудківської міськради збирались 24 рази, проте Копанчук був на засіданнях лише 10 разів.

Нагадаємо, NGL.media раніше повідомляло, що синові львівського начальника військкомату Андрія Дубового Владиславу подарувати престижний будинок у передмісті Львова. Вілла розташована на вулиці Очеретяній у Брюховичах. У 2021 році Владислав Дубовой також отримав 12 "соток" землі для садівництва від Городоцької міськради у селі Велика Калинка (25 км від Львова).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.08.2023 01:19