Фото: соцмережі

Нічна атака дронами: військові повідомили перші подробиці

Вночі 28 вересня Росія масовано атакувала "шахедами" територію України. Протиповітряна оборона збила понад 30 "шахедів".

Про це в ефірі телемарафону повідомляє речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, ворог спрямував кілька груп ударних дронів з різних напрямків і вздовж всього південного напрямку у Миколаївській та Одеській областях працювала протиповітряна оборона.

"Ворог спрямував ударні безпілотники у різних напрямках, у тому числі і на центральні регіони. Підсумки атаки ще підбиваються, тому що була масована. Але робота ППО була досить результативною. Понад 30 дронів було знищено, точнішу цифру підіб'є Генштаб", — сказала Гуменюк.

Російські окупанти, на думку речниці, ймовірно, поспіхом готуються до атак. 

"Очевидно, що планування операції було досить сумбурним. Це може бути пов’язане з тим, що у ЧФ РФ йде певна пертурбація у командуванні", — сказала Гуменюк.

Зазначимо, ввечері 27 вересня Повітряні сили Збройних сил України попередили про загрозу ракет та ударних дронів-камікадзе "Шахед" у Вінницькій області. Водночас у регіоні існувала загроза і ракетних обстрілів. Також військові наголосили, що в Одеській області є небезпека обстрілу ударними безпілотниками. Повітряну тривогу оголошували у південних та східних регіонах України.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил ЗСУ, вночі 26 вересня росіяни випустили по Україні 38 "шахедів" з південно-східного напрямку — з Приморсько-Ахтарська, що у Росії, а також з мису Чауса в окупованому Криму. Вдалося збити українським захисникам неба 26 повітряних цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 07:46