Колаж TrueUA

Нічна атака "шахедів": на Київщині та Хмельниччині повідомляли про роботу ППО

Атака "шахедів" на Україну продовжується. У низці областей вночі 21 листопада оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Спершу військові інформували про атаку "шахедів" з Півдня і під загрозою були східні області. Згодом про роботу ППО у мережі повідомляли на Київщині. Пізніше тривога змістилася на Захід країни. У Хмельницькій області також було чутно роботу ППО, повідомляв перший заступник очільника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, останнім часом російські окупанти збільшили кількість та інтенсивність ударів дронами-камікадзе територією України. Окупанти атакують з півночі (Курська область — РФ) ударними БпЛА типу Shahed. Щоночі рашисти запускають десятки дронів. Зокрема, вночі 19 листопада російські окупанти атакували столицю України. Сили та засоби протиповітряної оборони знищили близько десятка ворожих цілей. Було пошкоджено інфраструктурний об’єкт.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що російські обстріли зараз суттєво залежатимуть від погодних умов. Окупанти будуть корегувати свою тактику. Відомо, що вранці 11 листопада рашисти випустили по Києву балістичну ракету (поки що не встановлено була це С-400 або ж "Іскандер"). Її вдалося збити зенітно-ракетному комплексу Patriot. Руйнувань і постраждалих зафіксовано не було.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 21.11.2023 01:21