Фото: соцмережі

Нічна атака "шахедів": у Повітряних силах назвали кількість знищених цілей

Вночі 13 вересня російські окупанти атакували Одещину та Сумщину кількома групами ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Атака відбувалася із трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, мис Чауда, Курськ.

Про це у Telegram повідомляють Повітряні сили.

Усього зафіксовано пуски 44 "шахедів". Основний напрямок — південні райони Одещини, портова інфраструктура регіону.

"До відбиття атаки залучено винищувальну авіацію, підрозділи зенітних ракетних військ, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. За результатами бойової роботи знищено 32 ворожі ударні дрони Shahed-136/131", — йдеться в повідомленні.

Нічна атака дронів на Південь України

Інфографіка: Telegram Повітряних сил

Зазначимо, що голова Одеської ОВА вказав, що внаслідок нічного обстрілу троє людей перебувають у важкому стані, а троє — у середньому.

Під час попередньої атаки "шахедами" по портовій інфраструктурі в Ізмаїльському районі дрони-камікадзе впали на території Румунії, яка є країною НАТО. Державна прикордонна служба України повідомила, що це відбулося неподалік Ізмаїльського порту.

Водночас президент Румунії Клаус Йоганніс заперечив падіння російських безпілотників 4 вересня на території його країни. Він заявив, що не було знайдено жодної деталі від дрона країни-агресорки. Також румунський лідер наголосив, що держава повністю контролює свій повітряний простір і має "надзвичайно сильні гарантії безпеки". Крім того, Йоганніс зауважив, що країни НАТО визначилися з алгоритмом дій на випадок, якщо "щось впаде на їхню територію".

Нагадаємо, що згодом — після того, як уламки все ж виявили, — президент Румунії зробив нову заяву, зазначивши, що в разі підтвердження цього факту — це буде "серйозне порушення". До того ж Йоганніс знову назвав атаки на українську інфраструктуру в регіоні Дунаю воєнним злочином.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2023 08:46