Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Нічна атака "шахедів": у Повітряних силах повідомили про успішну роботу ППО

Вночі 7 грудня окупанти атакували Україну безпілотниками типу Shahed. Військові Російської Федерації запустили дрони із мису Чауда у Криму. 

Про це йдеться у зведенні Повітряних сил.

За інформацією військових, всього зафіксовано пуски 18 ударних БпЛА Shahed-136/131.

"Основні напрямки удару — Хмельниччина та Одещина. В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 15 ударних БпЛА противника. Залучались зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що рашисти випустили по Україні кілька груп ударних дронів-камікадзе. У низці областей оголошували небезпеку та лунали сирени. "Шахеди" рухалися з південних областей у бік північних. Повітряні сили ЗСУ повідомляли про загрозу для Одещини, Кіровоградщини, Черкащини, Вінниччини та Хмельниччини. Після першої години ночі у Хмельницькій області було чутно вибухи під час повітряної тривоги. 

Нагадаємо, російські війська останніми тижнями часто запускають дрони-камікадзе у напрямку Хмельницької області. Найчастіше безпілотники летять у напрямку Старокостянтинова. Напередодні рашисти атакували Україну безпілотниками з мису Чауда (Крим) і Курської області Росії. Усього зафіксовано пуски 48 ударних БпЛА Shahed-136/131. У результаті протиповітряного бою сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України, знищили 41 ударний БпЛА противника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 08:13