Фото ілюстративне з відкритих джерел

Уночі окупанти атакували Україну "шахедами": скільки дронів збили Повітряні сили ЗСУ

У ніч на середу, 6 грудня, рашисти атакували Україну безпілотниками типу Shahed з двох напрямків. Дрони летіли з мису Чауда (Крим) і Курської області Росії.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Усього зафіксовано пуски 48 ударних БпЛА Shahed-136/131. У результаті протиповітряного бою сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України, знищили 41 ударний БпЛА противника", — йдеться в повідомленні.

Українські військові додали, що залучалася винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Командувач Повітряних сил, генерал-лейтенант Микола Олещук подякував усім воїнам за захист повітряного простору та вкотре відзначив бойову роботу підрозділів мобільних вогневих груп Сил оборони України.

"Більшість знищених "шахедів" на їхньому рахунку!" — зазначили у Повітряних силах ЗСУ.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що цієї ночі у Хмельницькій області лунали вибухи. За словами першого заступника керівника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Тюріна, це була робота Сил протиповітряної оборони по російських ударних дронах-камікадзе. Раніше Повітряні сили Збройних сил України попереджали про проліт ударних безпілотників у бік Хмельницької області, зокрема, Старокостянтинова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 07:45