Катер типу КС-701 "Тунець". Фото: росЗМІ

Нічна "бавовна" у Криму: українські розвідники знищили два ворожих катери "Тунець" (відео)

Вночі 30 травня у тимчасово окупованому Криму українські розвідники уразили два російські катери типу КС-701 "Тунець".

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад держави-агресора Росії у тимчасово окупованому Криму",  — йдеться у повідомленні.

За інформацією розвідників, окупанти намагалися знешкодити українські дрони та запобігти атаці. Для цього ворог на підході до бухти Вузька 32 рази підіймав в небо бойову авіацію, зокрема — літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8. Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати. 

"Утім нічого не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання: внаслідок удару було знищено два катери Росії ― за попередніми даними, швидкісних транспортно-десантних КС-701 "Тунец", — наголосили у ГУР.

Зауважимо, цієї ночі у тимчасово окупованій Керчі пролунала серія вибухів. Зокрема, за даними місцевих пабліків, цієї ночі у Керчі пролунало до 20 вибухів. Рашисти навіть перекривали незаконно збудований Кримський міст. 

Водночас так званий "радник голови" Криму Олег Крючков заявив, що внаслідок вибухів у Керчі було пошкоджено два пороми.

Нагадаємо, 24 травня у Міністерстві оборони Росії заявляли, що Кримський півострів був нібито атакований американськими ракетами ATACMS. Вибухи гриміли в районі Сімферополя та Алушти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 10:41