Фото: "РБК-Україна"

Нічний обстріл України: військові розповіли по нову тактику росіян

Керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що цієї ночі, під час обстрілу України, ворог застосував складну тактику змішаних атак.

Відповідну заяву вона зробила в ефірі телемарафону.

За її словами, цієї ночі спостерігалася спостерігається активізація тактичної авіації, застосування ракетних комплексів наземного базування і пуски ракет разом з КАБами.

"Ворог відповідає дуже активно, основний його акцент перенесений у повітря. Це активізація тактичної авіації, застосування ракетних комплексів наземного базування і пуски ракет разом з КАБами. Зокрема, цієї ночі була застосована складна тактика дуже мішаних атак — практично одночасно спрямовувались тактична авіація і керовані авіабомби по прифронтових територіях і крилаті ракети типу Х-59 по територіях другого ешелону наших прифронтових територій, наприклад Криворіжжя і Миколаївщина. Застосовувалися і ударні безпілотники. Фактично все було одночасно. Це спрямовано на виснаження систем протиповітряної оборони і максимальне досягнення результату", — сказала вона.

Гуменюк також зазначила, що  фактично одночасного пуску крилатих ракет і керованих авіабомб ми ще не спостерігали.

"Це однозначно намагання ворогом завдати ракетний удар максимально ефективно, оскільки знають, що працювати по КАБах ми не будемо", — уточнила вона.

Нагадаємо, вночі 21 жовтня російські загарбники завдали удару ракетами і дронами-камікадзе по Кривому Рогу Дніпропетровської області. Внаслідок нічного удару по місту ніхто не постраждав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2023 09:59