Нідерландах задовольнили клопотання «Нафтогазу» про арешт частки «Газпрому» в місцевих компаніях

05 ЧЕРВНЯ 2018 19:32

Прес-служба українського «Нафтогазу» повідомила про арешт судом нідерландських активів «Газпрому» в рамках примусового стягнення за рішенням Стокгольмського арбітражу, раніше зобов'язав російський концерн виплатити неустойку за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту, передає TrueUA з посиланням на NaftoGaz.  

Суд в Нідерландах задовольнив клопотання про арешт частки «Газпрому» в його нідерландських дочірніх компаніях, подані «Нафтогазом» на минулому тижні, йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті українського концерну у вівторок, 5 червня.  

Згідно з цією інформацією, шість з семи нідерландських дочірніх компаній «Газпрому» відмовилися співпрацювати з судовими виконавцями.  

«Однак все це ніяк не вплине на арешт», - вказується в прес-релізі.  

За словами голови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва, концерн «застосує всі доступні законні засоби і інструменти, щоб домогтися виконання рішення і отримати від «Газпрому» «присуджену суму».  

«На жаль, російська компанія діє несумлінно, не виконуючи як рішення арбітражу, так і накази європейських судів інших юрисдикцій», - додав він.  

Одночасно концерн повідомив про те, що судові виконавці вживають заходів з метою заморозити активи «Газпрому» в компаніях Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.   

Раніше швейцарський суд задовольнив клопотання «Нафтогазу» щодо арешту активів російського концерну в цих та інших компаніях.  

У прийнятому 28 лютого рішенні по спору між російською та українською компаніями арбітраж Торгової палати Стокгольма частково задовольнив вимоги «Нафтогазу», ухваливши, що «Газпром» має заплатити українській компанії 4,63 мільярда доларів за недопоставку газу по транзитному договору.  

«Нафтогаз» вже «фактично отримав» 2,1 мільярда доларів з цієї суми і намагається домогтися виплати решту грошей, повідомив головний комерційний директор групи «Нафтогаз» Юрій Вітренко. 

 

Події, 05.06.2018 19:32