Німці випробували сучасну протиторпедну ракету

04 КВІТНЯ 2019 13:26

Німецька компанія Atlas Elektronik спільно з фахівцями Технічного центру по кораблях і морських озброєнь Німеччини провели випробування нової системи захисту кораблів від торпед.

Згідно з повідомленням компанії, випробування системи, що використовує торпеди-перехоплювачі, відбулися в Балтійському морі і були визнані успішними.

Сучасні кораблі можуть використовувати кілька систем захисту від торпед. Зазвичай мова йде про конструктивну посилення бортів і днища, а також використанні систем відведення торпед від мети.

Крім того, для захисту кораблів від торпед можуть використовуватися мережі, спеціальні глибинні заряди або скорострільні артилерійські установки.

Система захисту кораблів, випробувана Atlas Elektronik, складається з сонарного комплексу TDCL і протиторпедного торпеди SeaSpider.

Система, як стверджують розробники, здатна виявити будь-який тип торпед, випущених по кораблю. Після виявлення торпеди система запускає проти-торпеди, які підривається поблизу перехоплених цілей.

Контроль перехоплення цілей фахівці здійснювали за допомогою акустичних засобів. Всі перевірки визнані успішними.

Торпеда-перехоплювач, оснащена реактивним двигуном, може розвивати швидкість до 50 кілометрів на годину і несе бойову частину масою 80 кілограмів.

Набір в цілому обійдеться в 330 доларів, а поставки покупцям планують поставляти вже в серпні цього року.

До кожного набору компанія обіцяє надати кілька 45-хвилинних відео-уроків для використання в навчаннях.

Технології, 04.04.2019 13:26