Фото: соцмережі

Німеччина передасть Україні нову партію Marder: як працюють ці бойові машини піхоти (відео)

Україна отримає від Німеччини 120 бойових машин Marder. Частина з цих БМП була викуплена в Греції.

Про це повідомляє Міністерство оборони Німеччини.

"Німеччина підтримує Україну в її оборонній боротьбі проти Росії. Бувши найбільшим європейським спонсором і другим за величиною у світі після США, наші матеріальні пожертви включають, серед іншого, новітні системи протиповітряної оборони, бронетанкові машини підтримки та транспортні засоби, бронетранспортери, артилерійські системи і боєприпаси", — йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що постачання йде як зі складів Бундесверу, так і безпосередньо від промисловості. До того ж в Німеччині пройшли навчання понад 10 тисяч українських військових.

"Спочатку Україні виділили 80 бойових машин піхоти Marder 1 A3. Ще 40 бронетранспортерів надійшли з промислових запасів. Вони були викуплені у Греції",  — зазначило відомство.

У Міноборони Німеччини підкреслюють, що крім надання БМП, укладено численні контракти з оборонною промисловістю країни для забезпечення довгострокової та сталої підтримки України. 

Характеристики БМП Marder

Німецька гусенична бойова машина піхоти концерну Rheinmetall. Основна бойова машина танко-гренадерських дивізій Бундесверу з 1970-х років. У 2010-х роках наступником Marder 1 мала стати БМП Puma.

Герметичний корпус зварений із броньових листів різної товщини до 30 мм завтовшки, що захищають спереду від снарядів 20 мм і 25 мм з відстані 200 м, з боків від шрапнелі, стрілецької зброї 7,62 мм. Корпус зменшує вплив радіації. На Marder 1A3 встановлено додаткову багатошарову броню, що дозволяє в критичних точках витримувати обстріл з 30-мм зброї.

Для захисту від зброї масового ураження всередині корпусу система NBC створює надлишковий тиск з продуктивністю 3м³/хв. Особовий склад може перебувати у ньому 24 години. Розроблено модифікацію Marder, що здатна форсувати водойми до 2 м завглибшки. У кормі розміщений посадковий люк десанту. 

Нагадаємо, 21 грудня Німеччина виділила Фонду енергетичної підтримки України 88,5 мільйонів євро. Ці кошти спрямують на ремонт зруйнованих підстанцій та електростанцій, щоб продовжувати забезпечувати населення електроенергією та теплом. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 21.12.2023 20:51