Фото: соцмережі

Німеччина відправила Україні БМП Marder

Німеччина вже відправила Україні бойові машини піхоти Marder. Наразі вони перебувають у дорозі.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, передає CNN.

Коли саме техніка надійде до України, Пісторіус не уточнив. Також не відомо, скільки саме машин отримаємо.

Раніше Німеччина запевняла, що передасть Україні 40 одиниць такої техніки.

Характеристики БМП Marder

Німецька гусенична бойова машина піхоти концерну Rheinmetall. Основна бойова машина танко-гренадерських дивізій Бундесверу з 1970-х років. У 2010-х роках наступником Marder 1 мала стати БМП Puma.

Герметичний корпус зварений із броньових листів різної товщини до 30 мм завтовшки, що захищають спереду від снарядів 20 мм і 25 мм з відстані 200 м, з боків від шрапнелі, стрілецької зброї 7,62 мм. Корпус зменшує вплив радіації. На Marder 1A3 встановлено додаткову багатошарову броню, що дозволяє в критичних точках витримувати обстріл з 30-мм зброї.

Для захисту від зброї масового ураження всередині корпусу система NBC створює надлишковий тиск з продуктивністю 3м³/хв. Особовий склад може перебувати у ньому 24 години. Розроблено модифікацію Marder, що здатна форсувати водойми до 2 м завглибшки. У кормі розміщений посадковий люк десанту. 

Нагадаємо, 16 березня повідомлялося, що Україна отримає від Швеції вісім самохідних артилерійських установок Archer. Вони допоможуть українським військовим знищувати ворожі САУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 20.03.2023 16:55