Фото: Pixabay

Німеччина закликала своїх громадян негайно покинути Іран

Міністерство закордонних справ Німеччини звернулося до своїх громадян, які наразі перебувають в Ірані та закликало їх негайно покинути країну.

Відповідна заява опублікована на сайті відомства.

Зокрема, МЗС Німеччини наголосило, країна разом із партнерами робить все можливе, щоб дипломатичними каналами не допустити ескалації ситуації на Близькому та Середньому Сході. Проте загострення конфлікту все ж можливе.

"Нинішня напруженість у регіоні, зокрема між Ізраїлем та Іраном, створює ризик раптової ескалації. Ситуація з безпекою може погіршитися швидко і без попередження. Не можна виключити, що повітряні, наземні та морські транспортні маршрути також можуть постраждати від ескалації, з відповідними можливими перебоями в подорожах до Ірану та з нього", — наголосили у МЗС.

До того ж відомство попередило, що у разі ескалації німці можуть стикнутися із реальним ризиком бути свавільно заарештованими, допитаними та засудженими до тривалого ув'язнення.

"Особливо ризикують особи з подвійним громадянством, які мають громадянство Німеччини та Ірану. Останнім часом відбулася низка свавільних арештів іноземних громадян. Тому ми застерігаємо від поїздок до Ірану", — додали у МЗС.

Нагадаємо, раніше Bloomberg із посиланням на неназвані джерела з розвідки США та Ізраїлю заявляв, що найближчими днями Іран завдасть удару по Ізраїлю. Йдеться про ракетну або дронову атаку на військові та урядові об'єкти в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.04.2024 08:20