Фото: Pixabay

США вважають, що Іран може вдарити по Ізраїлю найближчими днями, — Bloomberg

У Сполучених Штатах Америки вважають, що найближчими днями Іран завдасть удару по Ізраїлю. Йдеться про ракетну або дронову атаку на військові та урядові об'єкти в країні.

Про це передає Bloomberg із посиланням на неназвані джерела з розвідки США та Ізраїлю. 

Напад, який, можливо, буде із застосуванням високоточних ракет, може відбутися найближчими днями. Один зі співрозмовників Bloomberg зауважив, що, виходячи з оцінок американської та ізраїльської розвідок, це скоріше питання "коли", а не "якщо".

Як йдеться в матеріалі видання, цивільні об'єкти не атакуватимуть, адже Іран націлився на урядові та військові об'єкти Ізраїлю. Ізраїльські посадовці також впевнені, що Іран атакує їхню країну та публічно пригрозили, що, якщо іранці вдарять по території Єврейської держави, то Ізраїль вдарить у відповідь.

У середу Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї повторив обіцянку помститися Ізраїлю за удар по консульству в Сирії, який, за його словами, рівнозначний нападу на іранську територію.

Bloomberg додає, що США підштовхують Єрусалим до припинення бойових дій в Газі. Адміністрація президента Джо Байдена також наголосила, що вони готові підтримати Ізраїль, якщо Іран або його поплічники здійснять напад. 

"Як я сказав прем'єру Нетаньяху, що наша відданість безпеці Ізраїлю проти цих загроз з боку Ірану та його маріонеток є непорушною. Дозвольте мені повторити, непорушною", — зазначив Джо Байден.

Нагадаємо, що в Ізраїлі десятки тисяч людей вийшли на найбільшу антиурядову акцію протесту. Громадяни вимагають відставки прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу та його уряду. Мітинги тривають від початку квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.04.2024 11:04