Джо Байден. Джерело: сторінка в мережі X американського президента

Байден планує самостійно закрити кордон США з Мексикою: чи має на це повноваження

Президент США Джо Байден і його адміністрація зараз займаються визначенням, чи є у них повноваження в разі потреби самостійно закрити південний кордон США з Мексикою для мігрантів.

Про це повідомив Reuters. Журналісти навели слова Джо Байдена, який поскаржився на республіканців у Конгресі США — ті застопорили двопартійний закон, який давав би президенту повноваження закрити кордон.

Тепер адміністрація президента США шукає варіанти, як можна спробувати зробити це самостійно.

"Ми перевіряємо, чи маю я ці повноваження. Але зараз немає жодної гарантії, що президент має такі повноваження без цього закону", — сказав Байден.

Як відомо, раніше американський президент запропонував Конгресу виділити 106 мільярдів доларів на допомогу Україні й Ізраїлю. Проте республіканці в Сенаті поставили умовою підтримки цього питання внесення до законопроекту радикальніших пропозицій щодо захисту кордону з Мексикою.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що питання допомоги Україні може розглядатися тільки після врегулювання кризи на кордоні з Мексикою. Наприкінці січня стало відомо, що у Сенаті погодилися розширити повноваження країни, щоб обмежити нелегальний потік мігрантів через кордон з Мексикою.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон не зміг переконати Дональда Трампа, аби той дозволив Конгресу США надати Україні військову допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів. При цьому британський політик навіть не зустрівся зі спікером Палати представників Майком Джонсоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2024 10:37