Фото: Freepik

Німецький депутат, який малював свастики на авто українців, подав у відставку

У Німеччині місцевий депутат, який малював свастику та образливі слова на автівках з українськими номерами, подав у відставку. Йдеться про місцевого представника партії "‎Альтернатива для Німеччини" Мартіна Кюне.

Про це повідомляє видання Spiegel.

Так, у німецькому Баден-Бадені суспільство зачепила історія про місцевого депутата, який умисно псував машини громадянам України. Він видряпав "‎F*ck UA" та намалював свастику на двох авто з українськими номерами.

Зазначається, що Кюне скоїв злочини ще у січні та березні 2023 року, але німецьке правосуддя визнало його причетність до скоєного тільки зараз.

"Автомобілі українських біженців були припарковані на громадському підземному паркінгу в курортному місті Шварцвальд. Член міської ради залишив образливі написи на автівках двох потерпілих. Один із них подав заяву, тому проти німецького чиновника порушили кримінальну справу", — пише видання.

Відомо, що Кюне не прокоментував звинувачення у свою сторону, а 29 серпня подав у відставку, надіславши відповідного листа до мера Дітмара Шпета.

"Він не надав нашій групі жодної інформації про звинувачення проти нього”, — сказав виданню його однопартієць Олександр Арпаскі.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес офіційно повідомив очільнику уряду країни Ріші Сунаку, що йде з посади. Він очолював оборонне відомство Британії протягом останніх чотирьох років. Про відставку Воллес вперше заявив минулого місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.08.2023 15:35