Німецький концерн підготував танки для України: скільки броньованої зброї отримають ЗСУ

Уряд України уклав із німецьким концерном Rheinmetall контракт на постачання систем Leopard 1, у тому числі 25 основних бойових танків Leopard 1A5, п'яти броньованих евакуаційних машин (Bergepanzer 2) та двох танків для навчання водіїв. Постачання мають відбутися 2024 року.

Про це повідомив сайт Rheinmetall.

"Замовлення, що фінансується Німеччиною та коштує декілька мільйонів євро, також містить навчання, логістику, запасні частини, технічне обслуговування й інші допоміжні послуги", — йдеться в повідомленні.

За інформацією концерну, системи Leopard 1 зараз проходять капітальний ремонт на заводах Rheinmetall в Унтерлюсі та Касселі, тепер вони практично готові до використання.

Таким чином Rheinmetall продовжує підтримувати Україну постійними постачаннями тактичних машин. Раніше концерн зобов’язався надати 80 бойових машин піхоти Marder. Більшість із них уже перебувають в Україні, де довели свою стійкість у бойових операціях.

Окрім того, Rheinmetall готовий надати ще 20 бойових машин піхоти Marder, як тільки отримає відповідне замовлення. Наприкінці 2023 року або на початку 2024 року Україна також прийме п'ять аеромобільних машин Caracal. Окрім того, за дорученням урядів Нідерландів і Данії наступного року концерн відправить в Україну 14 танків Leopard 2A4. Крім техніки, Rheinmetall допомагає українським збройним силам боєприпасами, дронами, медичними засобами тощо.

Як відомо, німецький концерн Rheinmetal бере участь у декількох проектах на підтримку України. До них входять постачання бойових машин піхоти Marder, боєприпасів різного калібру, польових госпіталів, військових вантажівок і найближчим часом розвідувальної системи LUNA Next Generation.

Також ця компанія є партнером у численних багатосторонніх угодах Ringtausch. У жовтні Україна та концерн Rheinmetal створили спільне підприємство. Воно обслуговуватиме та ремонтуватиме техніку від союзників. На цьому підприємстві також проходитиме локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

Нагадаємо, що Україна отримає близько 100 тисяч боєприпасів до мінометів калібру 120 міліметрів. Концерн Rheinmetall отримав таке замовлення від уряду Німеччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 15:47