Україні передадуть десятки тисяч боєприпасів: Rheinmetall отримав замовлення від уряду Німеччини

Україна отримає близько 100 тисяч боєприпасів до мінометів калібру 120 міліметрів. Концерн Rheinmetall отримав замовлення від уряду Німеччини.

Про це йдеться в офіційній заяві концерну.

Зазначається, завдяки збільшеній дальності, підвищеній точності та оптимальній бойовій ефективності мінометні боєприпаси Rheinmetall можуть забезпечити сприятливі результати навіть під час операцій у складній місцевості та в міських умовах.

"Замовлення є частиною нещодавнього пакета військової допомоги в розмірі 400 мільйонів євро для українських Збройних сил. Постачання має розпочатися найближчим часом і триватиме протягом наступних двох років. Завдяки збільшеній дальності, підвищеній точності та оптимальній бойовій ефективності мінометні боєприпаси Rheinmetall можуть забезпечити сприятливі результати навіть під час операцій у складній місцевості та в міських умовах", — повідомили в концерні.

Нагадаємо, минулого тижня уряд Німеччини передав Україні новий пакет військової допомоги. Він містить радари для зенітно-ракетних комплексів IRIS-T та дрони. Крім того, Німеччина також пообіцяла у майбутньому передати ще 25 танків Leopard 1 A5.

Також міністр оборони ФРН Борис Пісторіус раніше заявляв, що Німеччина підтримуватиме Україну на такому рівні як і раніше. На військову допомогу не вплине війна в Ізраїлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.11.2023 19:10