Фото: "Слово і діло"

Німецький регулятор дозволив створити спільне підприємство Rheinmetall з Україною: чим воно займатиметься

Федеральне відомство з картелів Німеччини Rheinmetall схвалило 28 вересня створення німецько-українського спільного підприємства з виробництва військової техніки.

Про це йдеться у прес-релізі відомства. 

"Сьогодні Федеральне відомство з картелів схвалило створення спільного підприємства в Україні між Rheinmetall Landsysteme GmbH, Unterlüß та ДП "Українська оборонна промисловість", — йдеться у пресрелізі. 

Президент Федерального управління картелів Андреас Мундт заявив, що спільне підприємство Rheinmetall і українського підприємства покликане будувати та обслуговувати військову техніку в Україні, а дублює не призведе до жодних конкурентних дублювань у Німеччині. Ми швидко дали наше схвалення

Процес схвалення тривав місяць.

Чим займатиметься спільне підприємство з Україною

Спільне підприємство буде базуватися в Києві й займатиметься діяльністю у сферах сервісного обслуговування, збирання, виробництва та розробки військової техніки. Спочатку воно діятиме виключно на території України. 

Після цього в Rheinmetall розраховують спільно виробляти окремі види оборонної продукції в Україні.

"У перспективі співпраця між Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" може також передбачати спільну розробку військових систем командами українських та німецьких фахівців, зокрема для подальшого експорту в Україну", — додали в концерні.

Нагадаємо, 18 серпня в угорському місті Залаегерсег офіційно відкрили завод компанії Rheinmetall. Він вироблятиме бойові машини піхоти Lynx. Також до кінця 2023 року концерн Rheinmetall поставить в Україну безпілотну систему Luna New Generation. Вона є першим ударним безпілотником німецького виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.09.2023 00:42