Нові дебати про контроль за обігом зброї

16 ЛЮТОГО 2018 11:26

У США, де 17 осіб стали в середу жертвами чергового інциденту зі стріляниною в школі, знову лунають заклики до посилення контролю за обігом зброї.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

На думку цього співробітника магазину зброї, невірно ділити на більш чи менш небезпечну зброю, оскільки все залежить від того, в чиїх руках вона виявиться: «Чим рушниця небезпечніша за іншу - ось в чому питання… Вона стає небезпечною, потрапивши в руки небезпечній людині».  

Представник Демократичної партії конгресмен Майк Томпсон поклав відповідальність за ситуацію на республіканців: «Я вважаю, що це жахливо. Будь я членом Республіканської партії, мене б збентежило, що моє керівництво не займається цією проблемою. Кожен день 30 чоловік гинуть від рук володарів вогнепальної зброї, а ми лише можемо заявити, що нам потрібна додаткова інформація».  

Спікер Палати представників республіканець Пол Райан закликав, зі свого боку, утриматися від чвар: «Зараз такий момент, коли потрібно просто відсторонитися і віддати час молитвам. Нам слід менше думати про політичне протистояння і тому, чию зайняти сторону, натомість слід згуртуватися. Палата представників і вся країна тужить разом з жителями Паркеленда».  

Крім того, після трагедії зі стріляниною колишній президент США Барак Обама вже закликав законодавчо посилити контроль за обігом зброї. 

 

Світ, 16.02.2018 11:26