Нові деталі аварії Boeing 737 в Ефіопії

18 БЕРЕЗНЯ 2019 08:50

У кенійському посольстві в Аддіс-Абебі пройшла поминальна служба за жертвами авіакатастрофи, в якій загинули 157 осіб.

Тим часом, стало відомо, що перед зникненням з радарів пілот в Ефіопії літака запитував дозвіл набрати висоту, повідомляє Euro News.

Виявлені на місці катастрофи Boeing 737 MAX 8 «чорні ящики» вивчають у французькому Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації.

Після зльоту літак набрав нетипово високу швидкість. Незабаром пілот повідомив диспетчеру про проблеми і попросив дозволу набрати висоту в 14 тис. Футів (4 тис. 267 метрів) над рівнем моря, що становить приблизно 6,4 тис. Футів (1 тис. 951 метр) над аеропортом Аддіс-Абеби. Слідом за цим пілот запросив терміновий дозвіл на повернення в повітряну гавань. На висоті 10,8 тис. Футів (3 тис. 292 метра) над рівнем моря літак зник з радарів.

За словами експертів, пілоти зазвичай роблять такі запити, коли відчувають проблеми невисоко від землі і хочуть отримати місце для маневру і уникнути польоту над місцевістю зі складним рельєфом. Відзначається, що навколо Аддіс-Абеби горбиста місцевість, а на північ розташований гірська ланцюг Ентот.

Нагадаємо, що 10 березня літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії «Ефіопські авіалінії», який виконував рейс з Аддіс-Абеби в Найробі, зазнав аварії через кілька хвилин після зльоту. В кінці жовтня минулого року в результаті аварії літака цієї ж моделі в Індонезії жертвами стали 189 осіб.

Після подій експлуатація Boeing 737 MAX була припинена в багатьох країнах.

Світ, 18.03.2019 08:50