Нові викриття: Лев Парнас дав свідчення у справі про імпічмент Трампа

15 СІЧНЯ 2020 10:02

В США продовжуються слухання у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

Як повідомляє НВ, доволі змістовними та цікавими виявилися свідчення, які надав Палаті представників партнер адвоката Рудольфа Джуліані Лев Парнас. 

Нові свідчення Льва Парнаса у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа він передав у комітет Палати представників з розвідки.

Як йдеться в описі отриманих документів, наприклад, Парнас передав Палаті представників записки, які можуть свідчити про схему Трампа щодо України.

Зокрема, там зазначається, що «в січні 2019 року Парнас і Джуліані листувалися про надання американської візи колишньому генпрокурору України Віктору Шокіну. Коли Парнас повідомив Джуліані, що у візі було відмовлено, то адвокат Трампа сказав: «Я можу це виправити».

У березні 2019 року Парнас спілкувався з республіканцем Робертом Хайдом про колишнього посла США в Україні Марі Йованович. У відповідь на деякі статті, твіти та відео, що звинувачують Йованович у нелояльності до Трампа, Хайд відповів: «Вау! Не можу повірити, що Трамп досі не звільнив цю с*ку. Я в цьому мав рацію». Після цього республіканець надіслав Парнасу ряд повідомлень, які можуть свідчити про те, що за перебуванням Йованович у Києві велося повне стеження.

За день до виклику Йованович назад до США Парнас знову спілкується з Джуліані. Адвокат Трампа заявляє, що «він знову її звільнив».

Як повідомляв TrueUA, США направили в Ірак близько 3 тисяч військовослужбовців.

Політика, 15.01.2020 10:02