Фото: Вікіпедія

Новий механізм отримання водійських прав: у МВС показали вражаючі результати

У Міністерстві внутрішніх справ підбили попередні результати пілотного проекту із забезпечення прозорості іспитів для отримання водійських прав. Його планують розширити на ще чотири області.

Про це повідомляє очільник МВС Ігор Клименко в Telegram.

Урядовець зазначає, що сім тижнів тому у сервісних центрах МВС Київщини, Львівщини, Одещини та Вінниччини розпочали пілотний проект із забезпечення прозорості іспитів для отримання посвідчення водія. Там обладнали камерами екзаменаційні класи та авто, забезпечили запис звуку. Жодних сліпих зон та можливостей підказок, наголошують у відомстві.

"Наразі в кожному пілотному регіоні щодня приймають понад 700 теоретичних і стільки ж практичних іспитів щодня. В середньому, лише кожен четвертий з першого разу складає іспити для отримання посвідчення водія. Результати пілоту кажуть самі за себе", — стверджує Клименко.

Результати проекту прозорості іспитів для отримання посвідчення водія

Інфографіка: МВС

Вже ухвалене рішення, за словами міністра, розширити проект на Сумську, Рівненську, Житомирську та Кіровоградську області з 3-го серпня. Також з 21 липня відкривається можливість отримати онлайн-талон на практичний іспит у цих регіонах.

Нагадаємо, у п'ятницю, 23 червня, повноцінно запрацював Єдиний реєстр зброї. Основна перевага — громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Завдяки діджиталізації послуг у сфері обігу зброї процедура отримання дозволів буде спрощене. Єдиний реєстр зброї передбачає також створення Електронних кабінетів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.07.2023 21:22