Новий удар по Obamacare

07 ЖОВТНЯ 2017 11:50

Адміністрація президента Дональда Трампа у п'ятницю відмінила пункт реформи охорони здоров'я Obamacare, який зобов'язував підприємства оплачувати своїм співробітникам витрати на контрацепцію.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Відтепер роботодавці мають право виключати із страхових полісів протизаплідні засоби, посилаючись на «релігійні і етичні принципи».   

«Президент вважає, що право сповідувати і практикувати релігію є фундаментальним для нашої країни. Федеральний уряд повинен завжди захищати це право. Поки країною керує Дональд Трамп, так воно і буде», - заявила Сара Сандерс, прес-секретар Білого дому.   

Рішення викликало обурення у правозахисників, які наполягають: воно ущемляє репродуктивні права жінок.  

«Це яскравий приклад того, коли ви вибираєте чоловіка, який дуже вороже відноситься до протилежної статі і активно опрацьовує дискримінаційний по відношенню до жінок порядок денний», - прокоментувала ініціативу Ема Бурбор, активістка Ultraviolet Group:   

З вимогою відмінити постанову уряду, який може торкнутися понад 55 мільйонів жінок, до суду звернувся американський союз захисту громадянських свобод, стверджуючи, що воно порушує статтю конституції про відділення церкви від держави.

 

Світ, 07.10.2017 11:50