Фото: Офіс президента

Обговорення Формули миру у Давосі: деякі держави пропонували враховувати позицію Росії, — FT

Під час зустрічі у Давосі щодо української Формули миру деякі світові лідери пропонували враховувати думку Кремля під час врегулювання війни в Україні.

Про це повідомляє Financial Times.

"Звичайно, у нас є різні думки про те, як можна досягти миру... Дехто вважає, що необхідно негайно сісти за стіл переговорів з Росією", — цитує видання керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

У виданні зазначили, що деякі країни зауважили, що врегулювання війни в Україні нібито має враховувати занепокоєння Росії щодо безпеки, зокрема, бажання України приєднатися до Північноатлантичного альянсу. Такі пропозиції лунали від незахідних держав.

Однак західні країни не оцінили такої ініціативи та заявили, що держави, які розвиваються і мають зв'язки з Москвою, повинні використати свій вплив, щоб дати зрозуміти Кремлю, що його вторгнення на територію України порушує Статут ООН і підриває глобальну безпеку.

Нагадаємо, 14 січня у Давосі відбулася четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо української Формули миру. Серед учасників — 81 країна та міжнародна організація. 

Міністр оборони Рустем Умєров на зустрічі радників з питань національної безпеки щодо Формули миру у Давосі запропонував створити міжнародну робочу групу для розробки механізму виведення російських окупаційних військ з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.01.2024 23:43