Фото: Pixabay

Обмін старих лампочок на LED: ще більше людей зможуть скористатися послугою

В Україні розширили коло споживачів, які зможуть отримати на зиму п'ять безкоштовних енергозберігаючих лампочок. З 12 грудня до програми долучилися пенсіонери Київської області.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства економіки України.

Зазначається, що пенсіонери, які проживають в Київській області можуть отримати додаткові п'ять LED-ламп у відділеннях "Укрпошти", навіть якщо вони вже брали участь в обміні раніше.

"Цього разу пенсіонерам не треба буде одразу нести старі лампи на обмін. Їх можна буде принести у відділення АТ "Укрпошта" протягом місяця з моменту отримання п'яти додаткових світлодіодних ламп", — пояснили в прес-службі.

У відомстві уточнили, що для отримання ламп при собі необхідно мати паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та власний номер телефону.

Також у Мінекономіки проінформували, що з 5 грудня пенсіонери вже обміняли один мільйон старих ламп розжарювання на нові енергоефективні лампи. Обмін енергоощадних ламп буде доступний, доки світлодіоди будуть у наявності.

Фото: Мінекономіки

Фото: Мінекономіки

Що відомо про програму обміну ламп?

Програма обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик президента України Володимира Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ "Укрпошта" в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту, як один з інструментів енергоефективності, який дозволить забезпечити баланс енергоспоживання в пікові години.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на 250 гривень збільшив максимальний розмір пенсій для тих, хто може отримувати допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Відтепер граничний розмір пенсій для допомоги становитиме 3 250 гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.12.2023 21:56