Фото: соцмережі

Уряд збільшив максимальний розмір пенсій для отримання допомоги від ООН

Кабінет міністрів України на 250 гривень збільшив максимальний розмір пенсій для тих, хто може отримувати допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Відтепер граничний розмір пенсій для допомоги становитиме 3 250 гривень.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Збільшено граничний розмір пенсійної виплати, який використовується для визначення права на отримання та для розрахунку розміру додаткової грошової допомоги, що надається за рахунок коштів ВПП ООН, з 3 000 гривень до 3 250 гривень", — написав він у Telegram.

Доплати пенсіонерам від ООН

На додаткові виплати мають право пенсіонери, які перебувають у прифронтовій зоні. Надбавку до пенсії українцям надає ООН, проте отримують цю виплату не всі громадяни.

Додаткову грошову допомогу можуть отримати пенсіонери, які відповідають наступним критеріям:

  • є внутрішньо переміщеними особами, які проживають на територіях активних чи можливих бойових дій;
  • розмір пенсійної виплати становить менш як 3250 гривень на місяць;
  • особи, які не отримували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій.

Заявку на отримання допомоги можна заповнити на інформаційній платформі "єДопомога". Розмір додаткової грошової допомоги визначається як різниця між трьома тисячами гривень та пенсійною виплатою, але не може бути менш як 100 гривень. Тобто, якщо пенсіонер отримує пенсію 2400 гривень, то йому доплатять 600 гривень.

Нагадаємо, українцям, які постраждали внаслідок воєнних дій, ООН у справах біженців виплачує грошову допомогу в розмірі 6 600 гривень. Аби надати допомогу тим, хто її найбільше потребує, ООН застосовуватиме критерії відповідності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.11.2023 02:36