Фото: скріншот

Обрання запобіжного заходу митрополиту Павлу: засідання суду відбудеться сьогодні

Суд над митрополитом Павлом Лебедем відбудеться сьогодні ввечері.

Про це повідомили в УПЦ МП.

Зазначається, що суд погодив примусовий привід митрополита Павла (Лебедя) на засідання з обрання йому запобіжного заходу. Воно відбудеться сьогодні о 18:30.

Водночас адвокат Паші "Мерседеса" у коментарі "Суспільному" заявив, що Лебідь зараз проходить обстеження в лікарні, а примусовий привід вважає тиском.

Ситуація з виселенням УПЦ МП з Лаври: що відомо

Священники УПЦ МП 29 березня були повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Та вони цього не зробили, ба більше — зібрали людей на молебень. Відбувся молебень й 30 березня. Того ж дня митрополит Павло почав погрожувати президентові Володимирові Зеленському.

Після цього представники УПЦ МП звернулися до Господарського суду з метою визнання недійсним припинення договору оренди. Водночас у Міністерстві культури та інформаційної політики заявили, що це не дає ченцям права залишатись на території Лаври. Своєю чергою суд відхилив позов.

Мінкульт створив комісію, до складу якої увійшли семеро представників від МКІП, п'ятеро представників від заповідника "Києво-Печерська Лавра" та три представники від УПЦ. Ця група повинна проводити огляд 77 об'єктів, описуватиме майно та запечатуватиме перевірені об'єкти. Однак 31 березня комісію не пустили до Лаври, а сам Павло анонсував "штурм Лаври". Ввечері цього ж дня Мінкульт подав позов до Господарського суду міста Києва через перешкоджання УПЦ МП управлінню держмайном у Києво-Печерській лаврі.

1 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Йому інкримінують розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України.

Цього ж дня у Шевченківському суді Києва розпочалося судове засідання щодо обрання запобіжного заходу колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу.

Під час засідання колишньому наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу Лебедю стало зле. Суд оголосив перерву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.04.2023 18:18