Фото: соцмережі

"Поносять церкву": митрополит Павло сказився через виселення УПЦ МП з Лаври (відео)

Митрополит Української православної церкви московського патріархату Павло Лаврський обурений розірванням контракту між УПЦ МП та Києво-Печерською Лаврою. Він заявив, що українська влада "поносить церкву".

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Відтак, митрополит Павло обурюється тим, що влада ухвалила рішення виселити з території Києво-Печерської Лаври Московську церкву й обіцяє боротися "до послєднєго". Варто зауважити, що звернення сандальний священник записав мовою країни-агресора.

До того ж митрополит називає Православну церкву України "осквернітєлямі" та "поносітєлямі". А Зеленський та вся українська влада, на думку митрополита Павла, це "нащадки гонителів церкви та онуки революції".

"Якщо поносять церкву, то поносять Христа. Якщо поносять церкву, то поносять тих, хто ходить до церкви", – зазначив митрополит.

Нагадаємо, договір між УПЦ МП та Києво-Печерською Лаврою щодо оренди приміщень розривається з 29 березня 2023-го. Йдеться про всі території, які орендує Церква в Лаврі.

Зазначимо, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко попередив представників УПЦ МП, що у разі переміщення в інше місце з Києво-Печерської лаври музейних експонатів, зокрема мощів святих, на них чекатиме кримінальна відповідальність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.03.2023 10:05