Фото: Facebook/Олександр Ткаченко

Порушили умови договору: з’явилися деталі виселення УПЦ МП з Лаври

Договір між УПЦ МП та Києво-Печерською Лаврою щодо оренди приміщень розривається з 29 березня 2023-го. Йдеться про всі території, які орендує Церква в Лаврі.

Про це заявив міністр культури України Олександр Ткаченко.

"Національний заповідник "Києво-Печерська Лавра" направив Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Чоловічому монастирю) УПЦ попередження про розірвання Договору про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю", — зазначив Ткаченко.

За словами міністра, попередження від заповідника обґрунтоване висновками Міжвідомчої робочої групи, яка під час своєї роботи встановила порушення Монастирем умов Договору щодо використання державного майна. Зокрема, підстава — зафіксовані порушення умов користування державним майном.

"Відповідно до визначеної правовим полем процедури, від завтра (11 березня, — ред.) працюватимуть робочі групи, утворені Заповідником, з інвентаризації майна та з обстеження технічного стану будівель і споруд", — наголосив Ткаченко.

Нагадаємо, 10 березня стало відомо, що УПЦ МП розриває договір про оренду з Києво-Печерською лаврою. Цей документ ухвалили ще в липні 2013.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.03.2023 21:36