Фото: СБУ

Обшуки у міськраді Ужгорода: посадовців підозрюють у розкраданні 700 тис. грн на ремонтах

У середу, 20 грудня, Служба безпеки України викрила посадовців Ужгородської міської ради на розкраданні бюджетних коштів. Фігуранти наживалися на ремонті будівель комунального підприємства. Своїми діями вони завдали місцевому бюджету збитків майже на 700 тисяч гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби управління СБУ в Закарпатській області.

"У Закарпатській області Служба безпеки України викрила посадовців міськради на привласненні бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт комунальних об’єктів Ужгородської міської ради", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадовці Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради разом зі службовцями "Комунального шляхо-експлуатаційного підприємства" систематично привласнювали кошти з місцевого бюджету.

Фігуранти у змові з підконтрольними їм фірмами-підрядниками під час ремонту будівель та споруд комунального підприємства, а також під час закупівлі матеріалів, привласнили частину бюджетних коштів. Вони завищували вартість робіт і будматеріалів.

"Для реалізації оборудки зловмисники внесли до актів виконаних робіт неправдиву інформацію. Керівник структури, попри очевидні порушення умов тендеру, підписав акт з висновком про належне виконання послуг", — заявили в прес-службі.

Зазначається, що за результатами ініційованих СБУ експертиз, такі дії посадовців завдали державі збитків на суму майже 700 тисяч гривень. Співробітники спец-служби провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцями проживання фігурантів. Зокрема, було вилучено фінансово-господарську документацію та чорнові записи.

На даний час триває досудове розслідування. Встановлюються всі особи, причетні до розкрадання бюджетних коштів.

"Начальнику одного з відділів Департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради та директору комунального підприємства повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Директор фірми-підрядника додатково підозрюється за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України", — додали в СБУ.

Нагадаємо, вранці, 20 грудня до міської ради Ужгорода навідалися правоохоронці з обшуками. За словами журналіста Віталія Глаголи, правоохоронці розпочали слідчі дії в департаменті міської інфраструктури, КП "КШЕП" та у відділі, що відповідає за капітальне будівництво близько 7:00. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.12.2023 14:54