Фото: CBS News

Обстріляли автівку: рашисти вбили у Бахмуті американського волонтера

Під час евакуації цивільних у Бахмуті окупанти вбили американського волонтера Піта Ріда. У четвер, 2 лютого, в автівку з американцем влучила ракета.

Про це йдеться у заяві гуманітарної організації Global Outreach Doctors. 

"Це яскраве нагадування про небезпеки, з якими стикаються рятувальники та гуманітарні працівники в зонах конфлікту, коли вони допомагають людям, які потрапили під перехресний вогонь", — зазначили в організації.

Відомо, що загиблий — 33-річний колишній морський піхотинець США. Він приєднався до місії гуманітарної організації в Україні після повномасштабного вторгнення.

"Він самовіддано присвятив своє життя служінню іншим, особливо тим, хто постраждав від лиха та війни. За свої 33 роки Піт досяг більшого, ніж більшість із нас за все життя", — йдеться у Global Outreach Doctors.

Дружина волонтера, Алекс Кей Поттер, написала у своїх соцмережах, що її чоловік, ймовірно, загинув, рятуючи життя іншого члена команди.

"Він евакуював мирних жителів і допомагав пораненим, коли його автомобіль швидкої допомоги обстріляли. Він помер, роблячи те, у чому він був чудовим, що давало йому життя і що він любив, і, мабуть, рятуючи члена команди своїм тілом", — написала вдова.

Нагадаємо, за час повномасштабного вторгнення російська армія вбила в Україні 456 дітей. Ще 897 — поранені.

Війна, 04.02.2023 15:12