Фото: СБУ

Очільниця райсуду в Полтаві "зливала" ФСБ інформацію про воїнів "Азову"

Служба безпеки України викрила ще одну російську агентку серед українських посадовців. Нею виявилася очільниця Полтавського районного суду, яку Федеральна служба безпеки РФ завербувала для проведення розвідувально-підривної діяльності.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

У правоохоронному відомстві відзначають, що на російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді.

Після захоплення міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області. Там вона познайомилась з представником ФСБ і дала йому згоду на негласне співробітництво. 

Крім того, зрадниця закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними. У разі відмови "здавала" людей до російських каральних органів. 

"Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення "Азов" з Маріуполя до району Мангуша. Тоді за її "наводкою" загарбники намагалися виявити місцеперебування українських військових", — розповіли в СБУ.

Повідомляється, що влітку минулого року посадовиця виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду. Там співробітники СБУ й викрили зловмисницю.

Жінці повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Наразі вирішують питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу — тримання під вартою.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який "здавав" позиції Сил оборони у звільненому Лимані. Він передавав окупантам локації базування українських захисників у прифронтових районах Донеччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2023 17:57