Фото: СБУ

"Зливав" позиції ЗСУ у звільненому Лимані: силовики затримали російського інформатора (фото)

Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який "здавав" позиції Сил оборони у звільненому Лимані. Він передавав окупантам локації базування українських захисників у прифронтових районах Донеччини.

Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що у "зоні особливої уваги" фігуранта були місця дислокації та переміщення підрозділів Збройних Сил України та СБУ на території звільненого Лимана. Крім того, він передавав агресору координати місцевих об’єктів залізничної інфраструктури.

Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника під час виконання ним розвідувального завдання.

"Інформатором виявився безробітний мешканець Лимана, який перебував "на зв'язку" з бойовиком окупаційних угруповань Південного військового округу збройних сил РФ. За вказівкою агресора його поплічник обходив територію звільненого міста і фіксував локації українських захисників та інфраструктурних об’єктів", — йдеться у повідомленні.

Потім ворожий інформатор передавав отримані відомості бойовику через заборонену російську соцмережу "Однокласники".

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань)", — додали в СБУ.

СБУ затримала російського інформатора

Фото: СБУ

За інформацією відомства, наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми. На цей момент триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Також повідомляється, що контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ у Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Нагадаємо, Служба безпеки України арештувала активи дружини Віктора Медведчука — Оксани Марченко в АТ "Запорізький завод феросплавів". Йдеться про суму у понад 1 млрд грн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.04.2023 10:55