Фото: скріншот з відео

СБУ арештувала активи дружини Медведчука у металургійному гіганті України: названо суму

Служба безпеки України арештувала активи дружини Віктора Медведчука — Оксани Марченко в АТ "Запорізький завод феросплавів". Йдеться про суму у понад 1 млрд грн.

Про це повідомляє СБУ.

За даними відомства, загальна вартість заблокованих активів становить понад 1 млрд грн. Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Медведчука володіє через чотири офшорні компанії.

"Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого мангану в Україні та входить до списку найбільших металургійних компаній в Європі. Арешт активів убезпечить їх від продажу чи перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь нашої держави", — пише прес-служба СБУ.

Раніше завдяки СБУ вже було арештовано майно Оксани Марченко на загальну суму більше ніж 6 млрд грн. Заходи проводили у межах кримінального провадження за підозрою дружини Медведчука у фінансуванні російських окупаційних угруповань.

"У лютому цього року слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України)", — додали у відомстві.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, підозрюваний у державній зраді екс-нардеп Віктор Медведчук в брехливій статті звинуватив президента України Володимира Зеленського у створенні "нацистської диктатури". Кум президента Росії вимагає створити для нього трибунал.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Політика, 25.04.2023 10:49